pirmdiena, 2011. gada 31. oktobris

Kārtējie novērojumi Ungārijā

Ungārijā netulko grāmatu autorus - ja reiz ir Daniele Steel, tad ir. Viņi šeit ir ļoti aktīvi uz atgādinājumu sūtīšanu par nenodotām grāmatām bibliotēkā. Bet tas labi, citādi tiešām var aizmirsties.

Izrādās, ka mana teorija par to, ka šeit rudenī vienkārši visi koki nokalst, nevis nokrāsojas, nav patiesa - nu ir skaists rudens - dzelten-zaļi-oranžas lapas. :)

Kā jūs iedomājieties, kā šeit tiek laboti ceļi!? Tāpat kā Latvijā? Nē. Latvijā bez vismaz 3 milzu agregātiem vispār nekas netiek sākts. Šeit viņiem ir varbūt viena mašīna, kas pieved smiltis un asfaltu, 5 lāpstas, 2 grābekļi un rokas prese. Ļoti vienkārši - nav jāuztur milzu mašīnas, bet to naudiņu samaksā cilvēkiem algās.

Pasniedzēji kavē lekciju sākumus. Gandrīz visi. Bet tā ir norma šeit. Tie, kas te nav pirmo pusgadu/gadu jau to ir pamanījušies iegaumēt un prot ierasties "laikā" jeb tad, kad pasniedzējs beidzot ir izdomājis sākt lekciju.
Ja viņš saka - "just a minute! I will take a water (vai vienalga ko citu)", tas ievilksies vēl uz vismaz 5 minūtēm. Toties laikā beigt viņi gan prot. :D

Pēčā, kā izrādās ir augstākā pamestā ēka Centrāleiropā. Nav tā, ka es to nepamanīju - to nevar nepamanīt..bet nedomāju, ka augstākā.

Studentiem šeit ir 50% atlaide sabiedriskajā transportā - nē, ne tikai pilsētas, bet tieši starppilsētu! Un par bagāžu atsevišķi NAV jāmaksā, kā tas ir pie mums Latvijā. Starp citu, arī Lietuvā studentiem ir atlaides sabiedriskajā transportā visā valstī - par to naudiņu, par kuru es no Limbažiem tieku uz Rīgu, Lietuvas studenti var aizbraukt no Viļņas līdz Klaipēdai.

Starp citu, šodien un rītu arī laikam Ungārijā ir milzu brīvdienas. Ja man pat vajadzētu kaut ko šodien veikalā - varētu doties tikai uz benzīntanku.. kaut gan būtu vērts pārbaudīt, kā ir ar lieliem iepirkšanā centriem. Tanī pašā laikā, kad viņiem pagāš7d bija brīvdienas, ar kājām aizgāju uz Tesco, kurš bija slēgts. Bū.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru