piektdiena, 2011. gada 21. oktobris

Viss i maziņš! WT un LV prezentācija

Jau iepriekš pamanīju, ka jogurtu, kefīru, pienu nevar nopirkt lielās pakās... bet te arī augļi, dārzeņi, kastaņkoki ir maziņi! Mājām logi ir maziņi, tāpēc viņi noteikti daudz maksā par elektrību. Halovīna ķirbji arī neizceļas ar apmēriem - un jā, šķiet, ka ķirbjus viņi izmanto tikai šiem amerikāniskajiem svētkiem, jo pirms tam ne veikalos, ne tirgū tos neredzēju.

Mans šodienas valodas sasniegums- tirgū sapratu, ka tante prasa, vai man nav 50 Ft monēta. Jēj! :D

Esmu noskatījusi vairākas vietas, kuras noteikti nofotografēšu - gaidu tik saulainu laiku un brīvu dienu. :)

Vienu vakaru gatavojām ungāru ēdienu - dereja nosaukumā. Ļoti sātīgs un smags saldais ēdiens - kaut kas līdzīgs pelmeņiem, kuros pa vidu ir vai nu ievārījums vai biezpiens. Ja viņu ceptu manuprāt man labāk patiktu, bet šitos vāra. Un garšo pēc neizvārītiem pelmeņiem, jo tā mīkla nepagatavojas.. . Slikti nebija, bet neesmu pārliecināta vai gribu gatavot vēlreiz tādu. Varbūt vienīgi pamēģināt ielikt cepeškrāsnī. :D

Vakar radās pirmie zilumi no Wing Tsun. Bet tie tādi sīkumi; viena meitene visu laiku staigā zilām rokām. Laikam nemāk kauties. :D Bet vispār tas ir viens no vislabākajiem sporta veidiem - trenē visu, īpaši domāšanu. Vakar pat sajutos kā pirtī - dikti ilgojos pēc LV pirts.. :) Un atmosfēra - fantastiska; esmu vienīgā ne-ungāriete, bet jūtos kā ģimenē. :))

Un tagad varbūt nekavēšu vairāk salsas nodarbības - ja vien arī citreiz varēšu dejot ar pasniedzēju. :D

Eh..man patīk Ungārija. :))

Šonedēļ prezentējām Latviju - ~15 min. video + mācījām "Cūkas driķos" + devām garšot ķilavmaizes, gotiņas, ābolkūku un Rīgas melno balzamu. Korejietes negāja prom no ķilavmaizīšu šķīvjiem, ābolmaizi apēda hiperātrumā, par gotiņām teica - mmmm..... bet balzams... diezgan lielā cieņā. :)) Un pat tukšās pudeles savāca! :)) :D
Par video - nesaprotu, kā cilvēki no super lielajām valstīm var izlemt, ko iekļaut prezentācijā un ko ne; mums par Latviju bija tik daudz ko teikt! :)
Apmēram var noskatīties šeit: [tā kā nācās sadalīt video, iespējams, kāds no kadriem ir pazudis..]




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru