svētdiena, 2011. gada 30. oktobris

Kinomānija

Nav jau tā, ka es katru dienu ietu uz kinoteātri (par spīti tam, ka te ir vismaz 3 kinoteātri). Bet filmu vakari gan man / mums ir cieņā. Tad nu pēdējās redzētās vai daļēji skatītās filmas.

Red Riding hood - skaista mistikfilma. :) Tas pats stāsts par meiteni ar sarkano cepurīti (šeit- sarkanu mēteli), kas dodas ciemos pie vecmāmiņas. Viens no ciemata iedzīvotājiem ir vilks, kas uzbrūk daudziem, lai tik sarkanmēteļainā meitene nāk viņam līdzi. Kurš ir vilks?
Gribēju parādīt draugiem vienu no manām mīļākajām filmām - The Bear's Kiss. Šobrīd to uztveru mazliet citādi un redzu dažas nepilnības jebšu, kā es gribētu pasniegt citādi, ja būtu režisors... bet vienalga, viena no pirmajām manā sarakstā. :) 
Death note. Tie, kas ciena japāņu multenes, visticamāk ir dzirdējuši par šo stāstu. Tā nu sanāca, ka cenšoties nolādēt multenes, novilku filmas. Triloģiju. Tad nu arī noskatījāmies. Nu traki smieklīgs tas "L"... Mēs arī tā tagad izgaršojam lietas. :D
Devil - nu tik romantiska šausmene! Nu labi, nē, nepavisam. Viss notiek liftā un ap to. Skatāma, bet ne drausmīgi aizraujoša.
Friends with benefits - ja jūs domājat, ka dēļ Džastina Timberleika filma kļūst skatāma, jūs smagi maldāties. Neskatieties šo filmu, jo tā ir lieka laika kavēšana - neinteresanta un bez satura. Un jā..varbūt britiem tiešām šķiet jautri... 
Šī bija filma, kas man patika, bet ar nepacietību gaidu citu šī romāna ekranizējumu, kas, šķiet, varētu būt vēl aizraujošāks. Jāsaka, ka ar grāmatas (Meitene ar pūķa tetovējumu) lasīšanu man necik spīdoši negāja, bet filmas skatīšanās - jā.. :))
Horrible Bosses ir viegla, uzjautrinoša komēdija par 3 stulbiem vīriešiem, kas mēģina tikt vaļā no saviem priekšniekiem, jo viņi ir baigie riebekļi. :D Iesaku. 
Kontroll ir ungāru filma par kontroli Budapeštas metro stacijās. Nezinu, varbūt, ka pirms dažiem gadiem tā arī notika, bet šobrīd neesmu manījusi Budapeštā neko tamlīdzīgu..nu ja vien kontroli pie kāpnēm.
Saturs mazliet mistisks - ne viss ir tik viegli uztverams, bet katrā ziņā ir interesanti. 
Peaceful warrior - laba filma. Tipisks stāsts par to, kā sporta fanāts pēc traumas cenšas sasniegt tos pašus rezultātus; un pat vēl labākus. Interesanti parādīts, kā šis puisis atbrīvojas no sava milzu ego un pārkāpj pāri sev un citu uzskatiem.
Bobijs ir puisis, kurš saprot, ka ir gejs. Dzīvo viņš ļoti reliģiskā ģimenē un laikā, kad homoseksuālisms bija noziegums jeb sabiedrībā pilnīgi nepieņemama lieta. Filma laba, bet pārāk daudz raudāšanas. Šķiet, ka pusi filmas visu laiku kāds raud...
The Help - filma par laikiem šķiet pēc 2.pasaules kara Amerikā, kad melnās rases pārstāvji bija kalpi balto mājās. Skumjš stāsts par cenšanos panākt vienlīdzību starp baltiem un melnajiem. Iesaku.
Mao's Last Dancer - diezgan gara filma, bet interesanta. Kā jau vairākas no sarakstā minētām, arī šī balstīta uz patiesiem notikumiem. Filmā skaisti parādīti daži Ķīnas skati; komunisma ienākšana Ķīnā, 80.gadi Amerikā un atšķirības uzskatos, dzīves stilā utt. 
Savdabīgi šķita, ka skolēnus izvēl uz pārbaudēm, lai tie iekļūtu mākslas skolā [nevis pēc viņu pašu vēlmes], bet citādi dikti jauka filma. Un ja tev vēl patīk balets - iesaku!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru