svētdiena, 2011. gada 11. septembris

Apģērbs un mūzika.

Visi zina, ka Latvijā sievietēm patīk izskatīties labi, sievišķīgi, īsāk sakot viņām patīk pucēties.
Šeit, Ungārijā, ir interesanta lieta - reti kura dāma velk kurpes uz kaut maziem papēžiem, īpaši neiespringst ne uz kleitām, ne svārkiem, kur nu vēl tādām greznākām. Viņi visi šeit staigā ļoti vienkārši ģērbušies, jā, pat uz ballītēm - ja Latvijā pieņemts, ka uz klubu ejot mazliet vairāk sapucējies, nekā ikdienā, tad šeit tas nedarbojas. Grūti pie šitā pierast, līdz ar to, man sanāk mazliet izcelties - dejot papēžos un mini svārkos/kleitā.
Ko man franči pastāstīja? - Francijā klubos meitenes ir apm. 20-30%, bet pārējie puiši. Ja sieviete valkā īsus svārkus un lielu dekoltē - viņa sevi neciena. WOW! Un ko viņai darīt, ja ir karsts? Teicu, ka uz Franciju tādā gadījumā nebraukšu, jo man patīk īsi svārki. Par laimi, šeit šiem frančiem nav šādu iebildumu - viņi un spāņi paši nepārtraukti ballītēs izģērbjas - vai nu kādas spēles varā vai arī tāpat vien. :D

Pirmās dienas Ungārijā man ļoti pietrūka mūzikas! - mūzika uz ielām, radio, mašīnās, dzīvokļos skanot pa atvērtiem logiem, īsāk sakot - VISUR! Nu tas ir bišķiņ labojies - jau kopš vakardienas Pēčas centrā notiek koncerti un drīz tie kļūs par milzu koncertiem, jo sāksies kāds festivāls.

Vakar iepazinām mūsu pilsētu labāk - lai arī piecelties bija ĻOTI grūti, rīta pusē devāmies nelielā ekskursijā pa galvenajiem kultūras objektiem Pēčā. Krietni interesanti, bet karsti gan - ņemot vērā, ka grūti bija no tā vien, ka maz gulēts, vēl tādā karstumā... bet mēs jau esam varoņi.

Stundas miegs un tad taisījāmies uz Boban & Marko Markovic orķestra koncertu. Sen nebiju dzirdējusi tik kvalitatīvu mūziku. Fantastiski! :)) Koncerts notika Kodaly Kozpont (rakstu bez mīkstinājumzīmēm, kas ungāru valodā droši vien ir nepieņemami,bet..lai piedod man. :) ) jeb vienā no diezgan jaunajām un modernajām koncertzālēm. Arhitektūru šādā stilā ir vērts pavērot ik vienam! Un kāda akustika zālē! Kad pirku biļetes, tur tika norādīti decibeli, tā kā biļetes nemaz tik lētas nebija, paņēmām lētākās - pēc rakstītā šķita, ka vispār neko nedzirdēsim un neredzēsim, bet nudien ne - mums bija super labas vietas! :))

Šis gan nav koncerts, kas notika vakar, bet varat gūt ieskatu, ko mēs redzējām un dzirdējām. :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru