otrdiena, 2010. gada 15. jūnijs

Ieraksts maziem burtiem jeb par Telšu pilsētiņu pie MK un tautu. (01.03.2010.)

Braucot cauri Rīgai, staigājot šurpu turpu pa Vecrīgu dažkārt rodas tāda nelāga sajūta dzirdot tikai ārzemju balsis. Parasti mani iepriecina muzikanti "Stockmann" un "Origo" tunelī, taču pēdējo reiz, tur neskanīgi tika dziedātas kaut kādas krievu dziesmas - un tās nebija pozitīvas, šoreiz man muzikantiem negribējās uzsmaidīt.

Ieskatījos režisores ieteiktajā A. Kavača grāmatā "Baltu senvēsture" - starp citu, ļoti interesanta (lai arī lasīju fragmentāli). Un tad es pamanīju, ka tā ir tapusi ar "DDD", Latvijas Nacionālās frontes (LNF) atbalstu. Ieraugot pazīstamo abreviatūru, atvēru viņu mājas lapu.

Uzrunāja intervija ar telšu pilsētiņas iemītniekiem, jo regulāri (un jau tik ilgi) viņus redzot pie MK ēkas paliek šķebīgi - un tas uzraksts "Spēks IR tautā" liek mazliet kā sarauties - vai tad tauta ir telšu iemītnieks? Es saprotu, kādēļ šī telšu pilsētiņa tika radīta, kādēļ tur uzturas cilvēki... tikai viņi jau ir zaudējuši savu ideju! Nu tā - neomulīgi...Vēl jo vairāk tur redzot kādu bezpajumtnieku..
Ak jā, aizmirsu pieminēt, ka LNF un DDD ir par deokupāciju.. Un tad nu citāts no raksta:
"Bet, kur tad palikt tādam – bez dzīvesvietas? Viņš ir tāds pats latvietis, viņš ir izmests no mājām. Viņam Latvijā likumīgi pienākas dzīvoklis, bet to ir aizņēmuši okupanti, kurus Valsts prezidents, Saeima un valdība mīl vairāk par saimniektautu – latviešiem."

Rakstā pamatojas mans teiktais par idejas zudumu:
"Taču jāatceras, ka tā ir vēdera ideja, jo nacionālas idejas tai cīņā vispār nav nekādas. Viņi cīnās par lielāku pensiju, izņemot Gintu Gaiķēnu, kurš iestājas arī par to, lai latvieši neaizbrauc. "

Lai arī ne viss teiktais sakrīt ar manu viedokli (vai zināšanām), tomēr vērts ir ieskatīties viedoklī.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru